Bericht van Sijf Roos

Omdat blijdschap en geluk tot die dingen behoren die meer worden als je het deelt, wil ik hier mijn ervaringen vertellen die ik heb gehad met de begraafplaats bij de “Onze Lieve Vrouw Geboorte” kerk in Burgerbrug.

Vorig jaar kreeg ik een brief, ondertekent door René Koks. Daarin stond, dat tijdens het graven van een graf, het graf van mijn vader was beschadigd. Hij vertelde er ook bij dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Alles zou keurig worden geregeld. Toch geschrokken, ben ik gaan kijken. Alles bleek weggehaald. Dan kijk je toch even raar op. Van René K. hoorde ik dat het bedrijf, dat in Burgerbrug de meeste grafmonumenten levert, de spullen al had meegenomen.

Wegens de extra drukte voor het bedrijf door de Corona, de steensoort die moeilijk leverbaar bleek en de uitval van het personeel (van dat bedrijf) door de Corona, duurde het allemaal langer dan me lief was. Maar twee weken terug kreeg ik het verlossende telefoontje: ze zouden het graf de volgende week weer in ere komen herstellen.
Toen ik daar op zaterdag aan kwam, kon ik het graf al van verre zien liggen. Alles weer glanzend, schoon en nieuw geïnstalleerd. De zerk weer loodrecht en de sierbanden weer horizontaal. Nieuwe kiezelsteentjes en onze rozenstruik weer opnieuw geplant. Ik kon niets (van schade) aan het graf ontdekken. Het leek bijna nog beter gedaan dan de allereerste keer! Toch een pak van het hart en weer een glimlach rond mijn lippen.

Ik besloot mijn ervaring (via de website) te delen. Ik zie het als mijn persoonlijke doel op deze wereld, dat ik de mensen die ik ontmoet blijer achterlaat dan het moment dat ik ze ontmoette. En dan reken ik ook die keren mee dat mensen blij zijn dat ik weer weg ben 😉. Ik geloof er dan ook in dat, als je de dingen die jou blij maken, met andere mensen deelt, je de wereld blijer maakt. Ik geloof dat je daardoor mensen verbindt en ze meer en beter rekening met elkaar zullen houden :-).

Sijf Roos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.