Nieuws van de zonnebloem

Op 11 februari zijn we met gasten naar de Blinkerd in Schoorl geweest. Deze activiteit werd georganiseerd door de regio de Noordkop. Het duo Blitz verzorgde de middag en het beloofde volgens de website een spectaculaire middag te worden. Helaas viel dat een beetje tegen, het toneel was op de 2 dames na helemaal leeg en zij zongen veel liedjes in het Engels. Daar zij met een muziekband werkte was het ook niet mogelijk om na de pauze nog wat in het programma te veranderen. Wat niet weg neemt dat gasten er even uit waren en toch hebben genoten.

Eind februari werd de Lentetuin geopend in Breezand en daar gaan we natuurlijk naartoe! Dit jaar werd het voor de 40e keer georganiseerd en het thema was – Tropical, zon, zee en strand – . Het lukte niet om met de afdeling op hetzelfde tijdstip te gaan, dus op vrijdag zijn 20 gasten heen geweest en op maandag ook. Wat een prachtige bloemenzee weer, hoe krijg je het toch elk jaar voor elkaar? Natuurlijk zijn we even neergestreken in het restaurant want de hal was toch wel een beetje koud voor sommige gasten. Daarna werd de warenmarkt ook nog even rondgelopen en met een voldaan gevoel keerde we weer huiswaarts.

En toen… ja toen kwam het Corona virus om de hoek kijken en werden we genoodzaakt door het hoofdbureau in Breda om alle activiteiten en zelfs het bezoekwerk stil te leggen… en wel tot minimaal 3 mei. Deze datum is inmiddels alweer verlengd en wie zal het zeggen dat daar nog wel een paar weken bij komt. Maar de Zonnebloem laat zich niet zomaar uit het veld slaan en zoeken naar andere wegen om toch contact te houden met onze gasten. Bloeiend Zijpe heeft kaarten gedoneerd zodat we toch onze gasten met een kaartje met voorjaarstaferelen kunnen verblijden. Veel vrijwilligers hebben inmiddels de pen gepakt en schrijven naarstig de kaarten vol.

Wat staat er op de agenda voor de komende maanden?

Op dit moment hebben we alle activiteiten tot de grote vakantie geannuleerd. Helaas het is niet anders, we stellen de gezondheid van onze gasten boven de dingen die wij doen.

Wilt u toch contact met een van onze vrijwilligers, bel dan met onze voorzitter Maud Poland, tel. 0226 381734, zij kan u dan in contact brengen met een vrijwilligster bij u in de buurt die dan via de telefoon met u in gesprek gaat.

 

 Nagekomen bericht van de Zonnebloem

Zoals u gewend bent komen we vanaf april met de Zonnebloem loten langs de deur. We hebben besloten dat we dat op dit moment niet gaan doen. Wilt u toch steunen neem dan contact op met onze voorzitter Maud Poland, tel. 0226 381734.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.