Parochie Praet april 2019

Bomen snoeien (26 jan)
Het stond al een tijdje in de planning: het snoeien van bomen rondom de kerk en pastorie. Zaterdag 26 januari was het zover. Het weer werkte mee en o.l.v. Bert Rotteveel kwamen een aantal vrijwilligers vanaf 9 uur in actie: Sjaak Bosman, Piet Roemer, Johan van Schaik, Johan Blankendaal, Nick de Wind en Thomas de Meijer.
Oude en zieke bomen werden weggehaald en de bomen langs het kerkpad vakkundig gesnoeid. Alle takken werden meteen afgevoerd, maar liefst 5 aanhangwagens vol en dan ook nog een aanhangwagen met boomstammetjes.
Om 12 uur was er tijd voor een lunch in de pastoriezaal met een winterse kop snert. Om 2 uur ‘s middags was de klus geklaard.

Alle vrijwilligers hartelijk dank!

Inspectie brandweer (feb)
Op 8 februari heeft de brandweer de brandveiligheid van onze kerk gecontroleerd en heeft geconstateerd dat de vluchtrouteaanduidingen niet overal branden en dat ook de blustoestellen gekeurd of vervangen dienden te worden. Naar aanleiding hiervan zijn de blusapparaten, die niet meer mogen worden gebruikt, omgewisseld en zijn alle lampjes en accu’s van de acht vluchtrouteaanduidingen vervangen, zodat de kerk weer voldoet aan de voorwaarden van de brandveiligheid.

Kerkhof (mrt)
De bank op het kerkhof is door Nico Nuijens onderhanden genomen en door hem van een nieuwe verflaag voorzien. De bank ziet er weer prachtig uit en staat uitnodigend klaar voor de bezoekers van ons kerkhof.
Nico, hartelijk dank voor het mooie resultaat!

Leonie van Schie acoliet (apr)
Leonie is bereid gevonden om acoliet te worden. Inmiddels heeft Leonie een aantal vaardigheden geleerd die tot de taak van een acoliet behoren. We heten Leonie naast Jos Ruijter en Pieter Rijsdijk welkom in de groep acolieten en wensen haar veel succes!

Bloembollen
De tulpen-, narcissen- en hyacintenbollen, die door Thé Dekker zijn geplant zoals u in het vorig Bereik hebt kunnen lezen, zijn inmiddels tot volle bloei gekomen. Het is een kleurrijk en fleurig aanzien als u het kerkhof betreedt……….

Communicantjes ( apr)
Inmiddels hebben de 8 communicantjes Femke van Schie, Bo-Dean van Ulft, Annelou en Jasmijn Duineveld, Jill Klaver, Nina Dil en Jack en Dirk Duijn, het grootste deel van de lessen uit het boek “Door de Poort” erop zitten. Er is hard gewerkt samen met “juf” Ilona Duineveld. Zij bereidt de kinderen goed voor op de grote dag die 2e Paasdag 22 april gaat plaatsvinden. Ook de ouders zetten zich in waar geholpen kan worden om de kinderen voor te bereiden. Zo lezen zij bij toerbeurt een verhaal voor en helpen mee bij het versieren van de poort.

Pastoor heeft de kinderen over het sacrament van de Eerste Heilige Communie verteld. De kinderen luisterden aandachtig naar de uitleg wat de hostie inhoudt. Ook oefende Pastoor het knielen en het op de hand leggen van de hostie.

Vrijdagmiddag 5 april stond de High Tea op het programma. Deze bijeenkomst sloot mooi aan bij les 5 “De Poort van Samen Eten”. Thuis hebben de kinderen met hun ouders overheerlijke gerechten gemaakt. Na de rondleiding en speurtocht in de kerk, die ook deze middag stond gepland, genoten zij van al het lekkers. Van toetje tot appelflap, cheese-cake, chocolademuffin en groente/fruithapjes. Zij genoten zichtbaar en proefden zo van ieders meegenomen gerechten.

Tot slot las Ilona het verhaal voor over het mosterdzaadje. U weet wel het land van God lijkt op een mosterdzaadje, zo vertelde Jezus. Het is het kleinste zaadje wat er bestaat. Maar bij het krijgen van voedsel en zonlicht gaat het groeien. Het groeit uit tot de grootste boom, waarin vogels hun nesten bouwen. Na afloop kregen de kinderen een envelopje mee met mosterdzaadjes…….

In Bereik kunt u de ingezonden stukjes lezen van de communicantjes over hun ervaringen met het Communieproject.

Palmpasen (13 apr)
Onder melodieuze klanken van het lied “Onze stad heet Palmpasen” gezongen door het St. Caeciliakoor liepen trots 17 kinderen met hun Palmpasenstok twee ronden door de kerk. Na het zegenen van de palmtakjes deelden de kinderen die dit jaar hun Eerste Heilige Communie doen aan alle kerkgangers een palmtakje uit. Bij navraag door Pastoor aan de kinderen wisten zij te vertellen wat zoal de betekenis is wat er aan de Palmpasenstok hangt. Zelfs het zuur van de citrusvrucht doet denken aan het zuur wat Jezus te drinken kreeg.
Jack en Dirk Duijn mochten de collecte verzorgen en dat deden zij zeer adequaat….
Dank aan de groep Gezinsvieringen die dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Elise & René Koks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.