Parochie Praet Juli 2016

Geboortekaartje  Wout Nanne
“Als liefde leven wordt krijgt geluk een naam” dat is de tekst die op het geboortekaartje  staat die wij ontvingen.  Wout Martinus  is de naam.  De gelukkige ouders zijn Eva Former en Mathé  Nanne. Wout  zag het levenslicht op 7 mei 2016.  Wij feliciteren de ouders  en wensen hen veel geluk en dat hun zoon in veel liefde en gezondheid mag opgroeien.
Met Bisdom Haarlem-Amsterdam naar Nederlandse Bedevaart in Rome

In navolging van de succesvolle Romereis in mei 2015 organiseert het bisdom van Haarlem-Amsterdam van 14 t/m 19 november nogmaals een bedevaartsreis naar Rome. Daar sluiten we aan bij de Nederlandse bedevaart naar Rome vanwege het Heilig Jaar van de Barmhartigheid.

Tijdens deze bedevaart vindt op dinsdag 15 november de Nederlandse Dag plaats. Vele katholieke organisaties zoals KBO, Katholiek Nieuwsblad en alle bisdommen zullen samen de Eucharistie vieren in de Sint Pieterskerk. Na de viering zal Paus Franciscus persoonlijk alle Nederlanders begroeten en toespreken. De dag zal vooral in het teken staan van vreugde en verbondenheid. Het belooft een unieke ervaring te worden waar iedereen zich welkom mag voelen: parochianen en pastores uit ons bisdom, bisschoppen en curie, samen op reis in verbondenheid en geloof.

Ook maakt u deze week een wandeling in het teken van barmhartigheid door de gezellige wijk Trastevere en bezoekt u de andere grote basilieken, de S. Maria Maggiore en de St. Paulus-buiten-de-Muren, en andere bekende highlights van Rome als het Pantheon, Collosseum, Piazza Navona enz. De bedevaart wordt afgesloten met een zendingsviering in de Sint-Jan van Lateranen, de kathedrale kerk van Rome. Uiteraard is er genoeg vrije tijd om zelf de stad te verkennen en te genieten van deze bruisende Italiaanse hoofdstad.

De pelgrimsgroep van het bisdom Haarlem-Amsterdam zal ook de ‘Scavi’ bezoeken onder de St. Pieterskerk, bijzondere archeologische opgravingen waar zich het graf van de apostel Petrus bevindt.

Deze Romereis betreft een vliegreis (vanaf Schiphol). Deelname aan de reis bedraagt € 839,00 (toeslag eenpersoonskamer: € 150,00).

Wij kunnen mogelijk vanuit onze parochie of vanuit deze regio misschien een groepje vormen, dat zich aansluit met deze bedevaart, maar met voldoende mogelijkheden om als eigen groep Rome te gaan verkennen. Ik wil dan graag als gids deze groep gaan begeleiden en heb van de VNB (de bedevaartsorganisatie) toestemming gekregen om met ons groepje deel te nemen aan deze bedevaart.

Mocht u interesse hebben of behoefte hebben aan meer informatie bel dan even naar de pastorie. Houdt u er rekening mee dat wij ons als groep uiterlijk tot 1 september voor deze reis kunnen aanmelden i.v.m. de beschikbare vliegtuigstoelen en hotelkamers.

Oproep misdienaars
De kinderen die vorig jaar en dit jaar hun Eerste Heilige Communie hebben gedaan mogen zicht opgeven om misdienaar te worden. Pastoor stelt het op prijs als je hem assisteert  tijdens de Eucharistieviering  het altaar te dekken.  Lijkt het je wat? Als je dit zou willen of je wilt het proberen bel, mail of kom langs bij de pastorie.  We gaan eerst een paar keer oefenen.

Afscheid Quirien Raat
Tijdens de Eucharistieviering van 25 juni diende acoliet Quirien Raat voor de laatste keer. Quirien heeft vanaf zijn Eerste Heilige Communie – eerst als misdienaar en later als acoliet -tot zijn 21ste jaar Pastoor ter zijde gestaan. Met lovende woorden van Pastoor en twee keer een daverend applaus van de kerkgangers is Quirien bedankt en uitgezwaaid. Quirien,  nogmaals namens de gehele parochiegemeenschap hartelijk dank voor je jarenlange trouwe inzet en heel veel succes met je verdere studies.

 

En dan nog even dit:  Of u nou gaat fietsen, wandelen, vliegen, kamperen of gewoon thuis blijft:  wij wensen u allen een hele fijne vakantie toe.

Elise & René Koks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.