Parochie Praet maart 2017

Overlijden Guurtje Dekker-Besteman (27 jan)
Vrijdag 27 januari is Guurtje Dekker-Besteman op 86-jarige leeftijd overleden. De laatste twee jaar woonde zij samen met haar man Thé in het Sint Jozefpark in Tuitjenhorn. Guurtje was een geboren en getogen Burgerbrugse en woonde bijna haar hele leven aan de Grote Sloot. Haar uitvaartdienst was op vrijdag 1 februari waarin onze oud-pastoor Goedhart voorging. Pastoor Goedhart en de familie Dekker hadden nog regelmatig contact en hij wilde graag als laatste eerbewijs de uitvaart van Guurtje verzorgen. In de uitvaartdienst stak elk kleinkind een kaars met een persoonlijke herinnering aan hun lieve oma. De vier zonen Cees, Jan, Frank en Eric haalden warme herinneringen op aan hun levenslustige en humorvolle moeder. Aan het slot van de uitvaartdienst sprak Thé alle aanwezigen toe over zijn lieve vrouw en de mooie jaren die hij met haar heeft gehad. Verder in dit Bereik kunt u deze toespraak lezen. Na afloop van de dienst werd iedereen in de gelegenheid gesteld om een laatste groet of gedachte te brengen aan Guurtje Dekker.

Geldelijke steun verleend door Parochiële Caritas Instelling (3 feb)
Zoals u bekend vertegenwoordigen Coby van Noort, Siety Schilder en ik (Elise) het PCI van Burgerbrug. Twee keer per jaar is er een dekenale vergadering van alle PCI besturen van de Noordkop. Er worden allerlei zaken besproken en o.a. kan in deze vergadering een verzoek om geldelijke steun aangevraagd worden voor een project ver of dichtbij. De R.K. Stichting voor Charitatief en Maatschappelijk Werk in de Kop van Noord Holland zegt deze geldelijke steun wel of niet toe. In de vergadering van 3 oktober 2016 heeft ons PCI een verzoek om geldelijke steun ingediend. Begin februari hoorden wij dat het verzoek is gehonoreerd. Ik mocht het blije nieuws vertellen…… Verderop in dit Bereik kunt u lezen waar het geld naar toe is gegaan en waaraan het wordt besteed.

Kappen iepen kerkhof (10 feb)

Het stond al een tijdje op de agenda om de laatste zieke iepen op het kerkhof te kappen, maar dat kon alleen bij een periode van vriezend weer omdat de bomen moesten worden weggehaald via het land van de familie van Schie. Vrijdag 10 februari was het zover: De familie van Schie was bezig met het kappen van hun bomen en had afspraken gemaakt met de firma Borst voor het versnipperen van de takken. William van Schie meldde dit aan Bert Rotteveel, die onmiddellijk actie ondernam om gelijktijdig aan de klus op het kerkhof te beginnen. In mum van tijd werden er een aantal vrijwilligers opgetrommeld, die samen met de zaagploeg van de firma Borst de acht resterende iepen op vrijdagmiddag  hebben afgevoerd van het kerkhof via het land van van Schie.  Hartelijk dank aan Piet Roemer met trekker, Bert Rotteveel, Ruud Hoogeveen en Johan Blankendaal die deze klus hebben geklaard, maar ook dank aan de familie van Schie die deze klus voor ons mogelijk heeft gemaakt.

Elise & René Koks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.