Parochie Praet oktober 2017

Miva-collecte (5 aug)

De collecte opbrengst van de Miva-Actie bedroeg € 130, –. Hartelijk dank voor uw gaven.

Verjaardag pastoor (7 okt)

Na de viering van zaterdag 7 oktober hebben vele parochianen gebruik gemaakt om Pastoor de hand te schudden met het feit dat hij vandaag zijn 73ste  verjaardag vierde. Het kopje koffie en of thee met het feestelijke gebakje waar Pastoor op trakteerde liet een ieder zich goed smaken.
Na de felicitatie van de voorzitter Piet Roemer sprak Pastoor zijn dank uit en hoopt in goede gezondheid nog vele jaren voor te mogen gaan in de Heilige Mis. Trots ging Pastoor naar huis met de Rozenkrans op papier gemaakt door de kinderen tijdens de Kindernevendienst.


Gezinsviering (14 okt)

In het vorige Bereik heeft u kunnen lezen dat er tijdens de Gezinsviering van 14 oktober werd uitgekeken naar een grote stapel schoenendozen. De bedoeling was dat tijdens de Gezinsviering die het thema “Geven maakt je rijk” droeg de kinderen de gevulde dozen konden presenteren. Na het openingslied van het St. Caeciliakoor ”Alle wegen van de wereld”, een woord van welkom door Pastoor, het openingsgebed en het verhaal van Zacheus, nodigde Pastoor de kinderen uit naar voren te komen en zongen zij uit volle borst het zelf ingestudeerde lied “Geven maakt je rijk”.  Met als refrein:

Want we leven met een opdracht: je moet zorgen voor elkaar,
Door te geven aan een ander maak je zelf een sprookje waar.
Zoveel kansen om te grijpen als ik naar de wereld kijk.
Want ik weet heel diep van binnen:
Geven maakt je rijk!

En zo is het. Na het zingen van het prachtige lied hebben de kinderen maar liefst 66 rijk gevulde dozen naar binnengedragen. Pastoor nam plaats tussen de kinderen en de dozen en ging met de kinderen in gesprek. Hij blikte terug op het verhaal over Zacheus en vroeg wat er zoal in de dozen zat en waar de dozen naar toe gaan. Er kwamen antwoorden als: schriften, potloden, gum, etui, tandpasta en borstel, zeep een knuffel maar ook een handdoek en washandje want ze hebben daar vies water. En dat daar werd Afrika bedoeld want wisten de kinderen te vertellen daar gaan ze heen. Daar zijn veel arme kinderen die niets hebben.

Omdat oktober Mariamaand is nodigt Pastoor aan het eind van de viering  alle kinderen uit om naar voren te komen om  samen een tientje van de rozenkrans te bidden. Alle kinderen zie en hoor je de weesgegroetjes meebidden.

De dozen zullen binnenkort worden weggebracht naar het verzamelpunt in Alkmaar en vanuit Alkmaar worden zij per vrachtwagen getransporteerd naar landen in Afrika, Oost Europa, het Midden Oosten en naar kinderen van vluchtelingen in Europa.

Het was een prachtige Gezinsviering waar velen met een warm hart op terug kunnen kijken. Bedankt aan allen die hieraan hebben meegewerkt.

Doop Romy Kramer (15 okt)

Een stralende mooie nazomer dag is het als Romy Kramer het Heilig Doopsel wordt toegediend. Pastoor Hulsebosch komt vanuit de parochiezaal met ouders, en de dopeling, zus Luca, peter en meter en hun kinderen naar voren. Na de begroeting en woord van inleiding, begint de bevraging aan ouders en doopouders. Luca kondigt nichtje Minke aan die een muzikaal intermezzo ten gehore brengt. Minke blaast op haar blokfluit en speelt perfect in de maat haar ingestudeerde lied en dat voor een volle kerk. Een welverdiend applaus is haar deel.

Na de zalving wordt het doopwater gezegend. Pastoor spreekt de woorden Romy Anne-Rie Helena Kramer, ik doop u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest en giet hierbij met de doopschelp het gewijde doopwater, over het hoofdje van de dopeling. Pastoor vraagt alle kinderen om een stukje van het doopkleed vast te houden zodat Romy helemaal “bedekt” is. Het witte kleed zal Romy bescherming geven van de besmetting van het kwaad tot in het eeuwig leven, geholpen door het woord en het voorbeeld van ouders, peetouders, familie en bekenden.

De doopkaars wordt ontstoken aan de Paaskaars. Vader Richard luidt de kerkklok. Bij de toewijding aan Maria mogen alle kinderen een kaarsje opsteken. Pastoor vraagt: “Wie is Maria?”. “Dat is de moeder van Jezus” en “Wie is Jezus?”. “”Dat is de Zoon van God”, antwoorden de kinderen.….

René en Elise Koks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.