Viering 1e H. Communie zondag 26 juni 2022

Zondagmorgen 26 juni. Als ik Warmenhuizen binnenrijd op de fiets beieren de kerkklokken van de HH. Ursula en Gezellinnen er lustig op los. Het lijkt wel of ze vrolijker klinken als anders. Zal dat het mooie weer zijn of is er iets anders aan de hand? Jazeker, het is feest! Vandaag doen 9 kinderen van de parochies Warmenhuizen en Burgerbrug hun Eerste Heilige Communie. Exact om 10.00 uur stappen Charlie, Dean, Jelle, Job, Luca, Mats, Mees, Sarah en Youri de kerk binnen. De misdienaars lopen voorop en Pastoor Hulsebosch sluit de rij. Met ferme pas en op de maat van muzikale klanken uit de piano bespeeld door Maaike lopen zij een ronde door de feestelijk versierde kerk en stappen door de “Poort”, die achter in de kerk staat. De “Poort” is de naam van het projectboek waaruit de kinderen hebben geleerd wat de Eerste Heilige Communie inhoudt. Want wie door de Poort gaat is niet alleen maar treedt binnen in een gemeenschap van mensen die zich –op vele verschillende manieren- thuis voelen in het land van God waar niemand wordt uitgesloten. Als zij bij het altaar aankomen, pronken negen prachtige doopkaarsen van de Communicanten, die koster Ruud heeft klaargezet. Tijdens de viering worden de kaarsen aangestoken wanneer de Communicanten de woorden van Geloof en hun intenties uitspreken. Het openingslied “Ga je mee zeg niet nee, zet je voetstappen in die van mij hup, kom op sluit je aan in de rij” wordt ingezet. Op het juiste moment en op aanwijzing van dirigent Henny zetten de kinderen enthousiast in. Pastoor heet iedereen van harte welkom in een bijna bomvolle kerk. Met het kruisteken opent hij de viering. Enthousiaste familie waaronder neven, nichten broers en zusjes supporten af en toe “hun” communicant vanuit de kerkbanken. Kleine Koen zwaait naar zijn grote broer Mats die hij achter de ambo ziet staan. Wat een mooi moment als de kinderen hun eerste H. Communie ontvangen!
Na afloop van de viering wenst Pastoor Hulsebosch allen nog een fijne dag toe en spreekt zijn dank uit naar iedereen die aan deze viering heeft meegewerkt . U bent van harte uitgenodigd voor een volgende viering. We kijken terug op een geslaagde feestelijke viering van de Eerste Heilige Communie!
Tot slot: In uw agenda kunt u de data van de komende Kindernevendiensten in Burgerbrug o.l.v. Maud en Thea noteren: 17 sept, 8 okt, 19 nov en 17 dec.

Elise Koks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.