Afscheid St. Caeciliakoor

Donderdag 18 november jl. heeft het St. Caeciliakoor helaas haar laatste jaarvergadering gehouden. Na serieus beraad is besloten dat het zangkoor niet verder kan. Het aantal zangers is kleiner geworden en ouder. De heer van Dam heeft na 30 jaar onze dirigent te zijn geweest, ook besloten te stoppen.
Zolang onze kerk bestaat, hebben koorzangers de diensten ondersteund. Nu is er een einde gekomen aan deze traditie. Het St. Caeciliakoor heeft opgehouden te bestaan!
Positief is: dat in kleine samenstelling van groepjes met begeleiding van het orgel, voorlopig in de weekenden zal worden gezongen.

I.v.m. corona en de grootte van een ruimte waar wij allen konden zitten op 1,5 meter afstand was iedereen uitgenodigd op de “Roemerij” bij Piet en Anki Roemer.
Een afscheid met een lach en een traan maar vooral met veel mooie herinneringen, die door een aantal sprekers zijn uitgesproken. Veel waardering voor dirigent en bestuursleden,  voor het altijd uitzoeken en klaarleggen van  muziekstukken en voor de muzikale ondersteuning door Annie Dapper.
Piet Roemer sprak als vice-voorzitter van het parochiebestuur lovende woorden toe aan de leden van het St. Caeciliakoor.

Ieder koorlid krijgt als dank een prachtig handgemaakte glazen hanger met een schildering van een koor waar boven een duif staat afgebeeld. Aan de onderkant staat handgeschreven de inscriptie de naam van het koorlid en hoe lang hij of zij  gezongen heeft. Na het uitpakken werd het ontroerend stil en alle hangers werden onderling met elkaar bekeken. Hulde aan de maker Edmond Miellet, glazenier woonachtig in Burgervlotbrug.

Piet van Dam wordt gevraagd nog één keer de dirigeerstok ter hand te nemen om gezamenlijk het Caecilialied te zingen met een speciale tekst, die Annie Dapper voor deze gelegenheid heeft geschreven.
En dan is het tijd om een fles bubbeltjeswijn te ontkurken.

Wij allen brengen een toast uit op dit bijzondere afscheid van ons zo vertrouwde
St. Caeciliakoor….

Ria van Schaik-Visser

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.