Kerkbalans 2021

Beste parochianen,
Elk jaar vragen wij uw aandacht voor de Aktie Kerkbalans. Zoals bekend is dit een gezamenlijk initiatief van een aantal Kerkgenootschappen met als landelijk motto: “Geef voor je kerk”. Dank zij uw jaarlijkse bijdrage kan onze parochiekerk O.L.V. Geboorte voortbestaan.

In deze tijd waarin wereldwijd een pandemie heerst en ons allen treft, willen wij u toch het volgende onder uw aandacht brengen.
In het afgelopen jaar heeft het parochiebestuur plannen ontwikkeld voor onderhoud van kerk en pastorie. In samenspraak met een aannemer is dit verder uitgewerkt. Voor deze uitgaven is goedkeuring van het Bisdom vereist. Het Bisdom kijkt daarbij niet alleen naar de financiële positie, maar ook in belangrijke mate naar de vitaliteit van een parochie. Hierbij moet u denken aan het aantal kerkgangers in de wekelijkse vieringen, het aantal ontvangen Sacramenten van Doopsel, Vormsel en 1e Communie en het aantal uitvaartdiensten. Hierbij worden aantallen genoemd, waaraan onze parochie niet kan voldoen. Daarnaast zullen wij volgend jaar worden geconfronteerd met het feit dat de functies van vice-voorzitter, secretaris en penningmeester vacant worden en op grond van de reglementen niet meer door ons kunnen worden vervuld, tenzij de bisschop hiervoor een bijzondere dispensatie zal verlenen.
Wij zullen hierover samen met het parochiebestuur van Warmenhuizen, waarvoor deze situatie ook voor een deel geldt, in het voorjaar in gesprek gaan met onze bisschop en hem vragen hoe hij onze (gezamenlijke) toekomst ziet.
Wij vertrouwen op een goed gesprek met positieve oplossingen voor beide parochies, waarbij wat ons betreft een kerksluiting niet aan de orde is.

Daarom vragen wij u ook dit jaar uw financiële steun aan onze parochie te geven, want deze blijft voor ons onontbeerlijk.
U kunt uw bijdrage overschrijven naar ibannummer:
NL60 INGB 0000 0376 43
t.n.v. R.K. Parochiebestuur OLV Geboorte Burgerbrug.

Tenslotte: Zoals u op onze website heeft kunnen lezen is onze kerk voorlopig gesloten voor de zaterdagavond vieringen in afwachting op betere tijden. Uitvaartdiensten kunnen met de nodige voorzorgmaatregelen wel plaatsvinden.

Het parochiebestuur van O.L.V. Geboorte Zuid-Zijpe/St.Maarten,
Piet Roemer, vice-voorzitter.
René Koks, secretaris.
Bert Rotteveel, penningmeester.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.