kerkvieringen vanaf 15 augustus 2020

 

Beste parochianen,

In deze onzekere en moeilijke tijd als gevolg van het coronavirus is het ons als parochiebestuur een behoefte u te informeren over de stand van zaken wat betreft de weekendvieringen. Zoals u weet gelden er vanaf 1 juni versoepelende maatregelen waardoor vieringen weer mogelijk zijn, echter wel zonder medewerking van koren en met een maximum van 30 kerkgangers. Na 1 juli zal dit aantal worden verhoogd naar 100 kerkgangers. Door de 1,5 meter maatregel zal het maximum voor onze kleine kerk niet hoger uitkomen dan 40 tot 45 kerkgangers.

De bisschoppen hanteren in hun protocollen de richtlijnen van het RIVM, waardoor tijdens deze liturgische vieringen nog tal van maatregelen in acht moeten worden genomen om alles goed te laten verlopen. Als belangrijkste richtlijn geldt natuurlijk dat kerkgangers bij verkoudheidsklachten en/of verhoging thuis moeten blijven.

In overleg met pastoor Hulsebosch hebben wij besloten dat onze kerk vanaf zaterdag 15 augustus a.s. op Feest van Maria-Tenhemelopneming weer opengaat voor de zaterdagavondvieringen om 19.15 uur. Een mooie startdatum voor onze Mariakerk!
Voorlopig zal pastoor alleen voorgaan met assistentie van een lector.

Omdat de bisschoppen hebben bepaald dat koren niet mogen zingen tijdens de vieringen heeft het bestuur van het St. Caeciliakoor met ons gesproken. Gezamenlijk hebben wij vastgesteld dat de plek boven bij het orgel door de 1,5 meter maatregel niet geschikt is om als koor te zingen. Het bestuur van het St. Caeciliakoor heeft kenbaar gemaakt voorlopig als koor te stoppen totdat deze maatregel is opgeheven. Wel heeft onze organist Annie Dapper zich bereid verklaard met een klein aantal zangers liederen te zingen uit de missaaltjes, zodat er toch enige muzikale ondersteuning zal zijn tijdens de komende vieringen.

 

Voorts hebben wij besloten vanaf nu tot 15 augustus a.s. de kerk open te stellen voor gebed en het aansteken van een kaarsje bij Maria.
Elke zaterdagochtend van 10 tot 12 uur wordt u hiertoe in de gelegenheid gesteld. Houdt u zich daarbij aan de 1,5 meter maatregel en let op elkaar!

Pastoor Hulsebosch heeft kenbaar gemaakt dat als u ongerust of eenzaam bent of gewoon behoefte heeft hem te bellen u dit altijd kunt doen. Zijn telefoonnummer is: 0226-391214.

Mochten door de actuele situatie rondom de coronavirus wijzigingen ontstaan dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen via onze website www.kerkburgerbrug.nl

Tenslotte wensen wij mede namens pastoor u veel sterkte toe onder de Zegen van God en blijf vooral gezond.

 

Met vriendelijke groet,

Namens het parochiebestuur van O.L.V. Geboorte,

 

Piet Roemer, vice-voorzitter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.