Kerst 2020 bericht van de Pastoor

Beste parochianen,

Naar aanleiding van het  kabinetsbesluit om een complete lockdown in te voeren, heeft het parochiebestuur besloten de kerk in de kerstperiode niet open te stellen voor het opsteken van een kaarsje en een bezoekje aan de Kerststal.

Het Kerstfeest van 2020 zal voor ons allen heel anders zijn dan in andere jaren.
Voor veel parochianen zal dit een grote teleurstelling zijn. Juist in deze tijd van de coronapandemie hebben de mensen extra behoefte aan warmte en genegenheid, bezinning en gebed, maar ook aan gezellig samenzijn. Vooral natuurlijk zij die in hun directe omgeving in aanraking zijn gekomen met het Coronavirus door besmetting of verlies van een dierbare.

Tot u allemaal zou ik willen zeggen er is ook goed nieuws. Het is de boodschap van het Kerstkind, die we ons elk jaar weer herinneren. Vanaf het allereerste begin van zijn leven riep Jezus mensen op tot omzien naar elkaar. Niet uit publiciteit, niet in de schijnwerpers van de media, maar vanuit een stal onder een Ster aan de hemel. Nu in deze Corona-tijd is dit zeker op zijn plaats vanwege eenzaamheid en onzekerheid en een perspectief voor de toekomst.

Laten we de Ster volgen van het Kind, dat is geboren. Laten we Hem blijvend opzoeken ook na Kerstmis. Laten we Hem de voornaamste plaats geven in ons leven. Dan zal het werkelijk een Zalig Kerstmis zijn en blijven.

Ik wens U allen een Zalig en Gezond Kerstfeest en een Zalig en Gezond 2021 toe, ook mede namens mijn zus Corrie.

                                                                                     Pastoor C. G. M. B. Hulsebosch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.