Parochie Praet augustus 2017

De week van de Nederlandse Missionaris (3 jun)
De collecte opbrengst van de week van de Nederlandse Missionaris bedroeg
116,00. Hartelijk dank voor uw gaven.


Geboren (3jun)
Wij ontvingen een geboortekaartje van Lindy, geboren op 3 juni 2017,
dochter van Martin en Annika Verduin uit Petten en zusje van Mats. Hartelijk gefeliciteerd met jullie dochter en Mats met zijn kleine zusje. Lindy Paulina Maria zal het H.Doopsel ontvangen op zondag 22 oktober om 14.00 uur.


Uitvaart Veronie Kramer-Verduin (6 jul)
In een mooie uitvaartdienst hebben wij afscheid genomen van Veronie Kramer-Verduin. Na de begroeting aan de overledene door Pastoor Hulsebosch werd het indrukwekkende openingslied “Abendempfindung” van Mozart gezongen door mezzosopraan Ingrid Stijsiger; zij werd begeleid door harpiste Colet Nierop. Kleindochter Stephanie zong o.a. de liederen “Omarm me” van Blof, “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij, het  Avé Maria tijdens het wegbrengen van het kruisje en met haar familie “ Ik heb je lief” van Paul de Leeuw, alles begeleid door Colet. Het St. Caeciliakoor waar Veronie Kramer meer dan 40 jaar  lid van was en de laatste jaren erelid samen met haar man Dirk, zong het prachtige lied “Tel uw zegeningen”. Tijdens het uitdragen van de kist zong het koor het  “In Paradisum”. Alle kerkgangers vormden buiten een ereboog voor Veronie terwijl de kinderen de kist met hun moeder naar de auto droegen.  Zo bracht een ieder een laatste groet aan Veronie. Haar dochter Yvonne las aan het slot van de dienst een eigen gedicht voor dat gericht was aan haar moeder. Het gedicht gaf een mooi beeld van laatste jaren van Veronie waarin de gevolgen van haar ziekte Alzheimer steeds sterker waarneembaar waren. Een prachtig gedicht dat wij hierbij nog graag afdrukken.

Gedicht voor mama´s afscheid

Het laatste breiwerk
kwam nooit af
de steken bleven steken
het tikken van de pennen
uw leven lang
werden tikken van de tijd
die steeds meer overnam

Averecht werd recht
recht werd steeds meer krom
de draden bleven liggen
u sloeg ze niet meer om

De draden die u breide
een heel lang leven lang
het werden losse eindjes
het maakte u zo bang

Steeds meer onrust in uw handen
tot ze nu, zo zacht en stil
rusten mogen na uw strijd
rusten voor altijd

Uw levenswerk wordt voortgezet
de draden die u spande
knopen wij voor u bijeen
het ligt in onze handen

 

Het schooljaar voorbij (20 jul)
Dat was de titel die op het boekje stond  ter afsluiting van het schooljaar 2016/21017.De  kerkdienst begon om 9.00 uur.  Ontroerend om te zien hoe de  kinderen van groep 1 t/m 7  afscheid namen met een prachtig geknutseld werkje van de kinderen van groep 8. “Prinses” een aankomend leerling kwam als eerste met moeder en zusje aan bij de kerk. Zij mocht de klok luiden wat best wel een spannend momentje was. Aan het slot van de viering sprak Pastoor Hulsebosch de zegenbede uit en wenste de schoolverlaters  Syl, Hadeel, Leonie,  Luca, Thomas en Ilse veel succes op hun nieuwe school.

 

Schoenendoosactie
Elders in Bereik kunt u de aankondiging van de komende  Gezinsviering op 14 oktober lezen. De groep Gezinsviering heeft dit jaar gekozen voor het schoenendoosproject  www.actie4kids.org.  De  viering heeft als thema “Geven maakt je rijk”. Wat is de bedoeling van deze viering? Vanaf 9 september kunt u één of meer vrolijk beplakte lege schoenendozen, die achter in de kerk staan mee naar huis nemen. U mag natuurlijk ook zelf een doos beplakken. Aan u de keus of u de doos wilt vullen voor een  jongen of meisje leeftijd 2 t/m 4 jaar, 5 t/m 9 jaar of 10 t/m 14 jaar. Wat mag er in de schoenendoos.  Als schoolspullen: schriften, pennen, potloden, kleurpotloden een knuffel, gum, puntenslijper, zeep, tandenborstel, tandpasta, schrijfblok, etui, liniaal, kleurboek. Als speelgoed: pop, auto springtouw, knikkers, bal, muziekinstrument. Als toiletartikelen:  haarspeldjes, toilettasje, sieraden, shampoo. Verder kunt u denken aan linnen draagtas, slippers, pet, T-shirt, of andere kleding, kunststof beker of misschien weet u zelf iets.  Wat mag er niet in:  niets eetbaars, geen batterijen,  geen oorlogsspeelgoed, geen varkensknuffel (i.v.m. geloofsovertuiging), geen klei, lijm of iets wat snel uitdroogt.  De doos niet dichtplakken er mag wel een elastiek omheen.  U kunt de doos inleveren bij de pastorie. Het P.C.I. (Parochiële Caritas Instelling) zal ook een aantal dozen vullen en alle verzendkosten van alle dozen voor zijn rekening nemen. Mocht u vragen of hulp nodig hebben dan kunt u contact opnemen met de pastorie. Tijdens de Gezinsviering hopen wij op een grote stapel gevulde dozen die de kinderen dan zullen presenteren. Daarna worden de dozen naar een verzamelpunt gebracht en worden zij per vrachtwagen getransporteerd naar landen in West Afrika, Oost Europa, het Midden Oosten en de kinderen van vluchtelingen in Europa. In een volgend Bereik kunt u lezen hoe deze actie is verlopen.

 

Bloemen

Het is u vast opgevallen dat er de laatste weken prachtige dahlia’s in de kerk pronken. Deze bloemen komen uit de tuin van Lenie en Gerard Nuijens. Hartelijk dank hiervoor!

Verhuizing

Een bericht van verhuizing van Sjaak en Yvonne Bosman, die Burgerbrug gaan verlaten en gaan wonen aan de Bogtmanweg 66, 1747 HZ Tuitjenhorn. Wij wensen Sjaak en Yvonne heel veel fijne jaren toe in hun nieuwe woning in Tuitjenhorn.
Gerarduskalender
Tiny Nanne heeft bij ons aangegeven dat de Gerarduskalender weer besteld kan worden voor het jaar 2018!  De kosten van de kalender zijn €7,– .Elke dag een spreekwoord, gedichtje o.i.d. om te lezen. Bestellen of ophalen bij Tiny in Warmenhuizen, Pastoor Willemsestraat 26. Tel. 0226-427655 of per mail: tiny.nanne-kuiper@kpnmail.nlRené en Elise Koks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.