Parochie Praet juli 2018

Geboortekaartje Alicia Raat (3 mei)
Wij ontvingen een geboorte kaartje van Alicia Alida Maria Raat, dochter van Sidney Raat en Mariska van der Veldt. Alicia zal op zondag 5 augustus a.s. om 14.00 uur het H. Doopsel ontvangen.


Viering ter gelegenheid van een dubbel huwelijksjubileum (6 mei)
Zondagmiddag 6 mei was er een H. Eucharistieviering uit dankbaarheid voor het dubbele 60-jarig huwelijksjubileum van Niek en Annie Kramer en van Hans en To Verduin. Een bijzonder jubileum, niet alleen vanwege 60 jaar maar vooral het feit dat beide zusters Schilder dit met hun mannen mochten vieren. Een mooie viering met speciale woorden voor de 4 jubilarissen van pastoor Hulsebosch.


Vormselviering met Vormheer hulpbisschop Mgr. J. Hendriks (25 mei)
Vrijdag 25 mei hebben Sofie van Straten, Tim Volkers, Leonie van Schie, Mariska van Schie, Floor Borst en Willemijn Hoogendijk het Sacrament van het H. Vormsel ontvangen van onze hulpbisschop Hendriks. Het is in dit verband wel leuk om onderstaand het verslag op te nemen dat de hulpbisschop zo’n zijn website heeft vermeld over deze viering in onze kerk. De hulpbisschop schrijft het volgende: Burgerbrug is één van de kleinste parochies van ons bisdom; toch waren er zes vormelingen die dit jaar het sacrament van de heilige Geest hebben ontvangen. Ik was er vrijdagavond 25 mei. Normaal vindt het vormsel plaats in de regio of het samenwerkingsverband, maar dat is ter plaatse door allerlei omstandigheden nog erg beperkt. Het was natuurlijk ook een goede gelegenheid om deze kleine parochie weer een keer te bezoeken.
Het vormsel was goed voorbereid met het project “In vuur en vlam”, met dank aan de vrijwilligsters die zich voor de voorbereiding hebben ingezet. Daar was ook pastoor Kees Hulsebosch bij betrokken. Met hem celebreerde ik op deze avond de vormselviering in het gemoedelijke kerkje. Na afloop bleven veel mensen nog even gezellig napraten op het kerkplein. Het uitstekende weer maakte zo’n gemeenschapsgebeuren heel aangenaam.


Uitvaart Dirk Kramer (25 juni)
Dirk Kramer is op 20 juni op 93-jarige leeftijd overleden. Dirk was onze kerk zeer toegenegen. Hij zong meer dan 70 jaar als tenor bij het St. Caeciliakoor. Hij en zijn vrouw Veronie waren bij hun afscheid benoemd als erelid. Bij zijn uitvaartdienst op 25 juni hadden zijn kinderen een groot aandeel. Ze hadden de dag ervoor de kerk versierd met bloemen en struiken uit zijn “bosje” aan de Burgerweg en fungeerden tijdens de dienst als familiekoor met kleindochter Stefanie als begeleidster met toepasselijke liederen. De combinatie van de muzikale ondersteuning door het St. Caeciliakoor was erg mooi. Ook mochten we een CD-opname horen van het Panis Angelicus, gezongen door Dirk. Het in memoriam dat tijdens de dienst is uitgesproken vindt u elders in Bereik, maar ook het gedicht van dochter Yvonne “Ode aan papa” hebben we opgenomen omdat het een treffend beeld geeft van de persoon die Dirk was, niet alleen voor zijn gezin maar ook voor veel parochianen, die hem hierin zullen herkennen.
Hij ruste in vrede.

Elise & René Koks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.