Parochie Praet juni 2017

Vastenactie (mrt)
De Vastenactie heeft dit jaar een recordbedrag opgebracht van € 641, 62 (vorig jaar € 574,37).  De kinderen van de St. Josephschool hebben met hun vastenactie doosjes een bedrag van € 355,62 opgehaald. Tijdens de Paasviering op school vertelden de kinderen  enthousiast allerlei klussen voor Opa’s, Oma’s en natuurlijk bij hun ouders thuis te hebben gedaan om zo hun vastenpotje zo vol mogelijk met geld te krijgen. Er was zelfs een taart gebakken die verloot is!  De jaarlijkse verkoop van de narcissen die  na de kerkdienst van 11 maart door de kinderen van de Kindernevendienst werden aangeboden brachten maar liefst een bedrag van €155,– op.  Wederom werden de bloemen  door de fam. Volkers belangeloos beschikbaar  gesteld. De collecte opbrengst in de kerk bedroeg € 131,00.De opbrengst van de Vastenactie is bestemd voor El Salvador. Via een video die op school is vertoond, nam Gladys een meisje van 12 jaar ons mee om te laten zien hoe zij daar woont. Voordat Gladys naar school gaat, heeft ze water uit de put gehaald en gaat ze langs haar grootouders om zorg te verlenen. We zien hoe Gladys na schooltijd  haar huiswerk maakt. Een geïmproviseerd tafeltje op haar bed is haar bureau. Veilig op straat spelen is er niet bij door de vele straatbendes.  Gelukkig kan  er op enkele plekken in de stad wel onbezorgd gespeeld worden.  In het jeugdcentrum  van de zusters van de Beschermengel leren  kinderen  wat echt respect inhoudt en hoe ze vredig met elkaar kunnen samenleven en hoe zij met hun talenten aan een mooie toekomst kunnen werken. De zusters willen een speeltuin en een moestuin aanleggen. De kinderen leren hoe zij een moestuin moeten onderhouden en nemen eten mee naar huis. Prachtig om te weten dat de opbrengst van de collecte straks zijn vruchten zal afwerpen in het verre El Salvador…….


Afscheid Wiet Dapper als koorlid (30 mrt)
Bij de laatste jaarvergadering van het St. Caeciliakoor had Wiet al aangekondigd dat hij bij het bereiken van zijn 80ste  verjaardag zou stoppen als koorlid. Afgelopen 30 maart was het zover en nam hij voor de laatste maal deel aan de wekelijkse repetitie. Uiteraard is in de parochiezaal passend afscheid van hem genomen. Wiet trakteerde op overheerlijk appelgebak en liet gelaten alle lovende woorden van de voorzitter en dirigent over hem heen komen. Een bescheiden en gewaardeerd koorlid, die meer dan 60 jaar zijn muzikale inbreng heeft gegeven in het koor en dus ook de wekelijkse vieringen in onze kerk. Daarnaast is Wiet ook meer dan 35 jaar een voortreffelijke secretaris van het Caeciliakoor geweest. Zijn notulen van de jaarvergaderingen, die niet werden uitgereikt, maar altijd door hem uit het notulenboek werden voorgelezen, blonken uit door zijn beschouwende en humoristische wijze waarop hij verslag deed van de gebeurtenissen rondom het koor. Het was altijd een groot genoegen om hem aan te horen. Het tijdperk van Wiet Dapper bij het koor is dus ten einde gekomen en wij wensen hem met zijn familie nog vele goede en gezonde jaren toe in Zijpersluis. Voorzitter Ria van Schaik vertelde opgelucht te zijn dat Annie Hoogeveen zich heeft aangemeld als secretaris en het stokje van Wiet Dapper overneemt. Het koorbestuur bestaat nu dus uit drie dames!  Een woordje aan de nieuwe leden Alberto Verduin en Piet Roemer; zij zingen beiden als tenor bij het St. Caeciliakoor. Alle koorleden zijn blij met deze nieuwe verjongende aanvulling. Daarna is het tijd om nog even gezellig na te zitten met een hapje en een drankje.

Goede Vrijdagviering (14 apr)
Al een aantal jaren verzorgt Willem Vink de Goede Vrijdagviering.  Dit jaar opende Willem met gepaste (solo)zang de Kruiswegstatie. Bijzonder en aangrijpend. Bij elke statie werd stilgestaan en een gebed uitgesproken.  Misdienaar Leonie van Schie liep met het kruis voorop. Na afloop van de plechtigheid vereerde een ieder het kruis door het neerleggen van een bloem.

Tuinploeg onderhoud Kerkhof (5 mei)
Recentelijk is de tuinploeg voor het kerkhof o.l.v. Bert Rotteveel uitgebreid met nieuwe vrijwilligers.  Sjaak Bosman heeft al een aantal keren acte de présence gegeven en Rinus Komen heeft zich onlangs aangemeld. Geweldig om te zien hoe behendig Rinus ondanks zijn (hoge) leeftijd de schoffel om de grafzerken heen wendt. 

Roepingenzondag  ( 6mei)
De collecte opbrengst van Roepingenzondag bedroeg € 79,90. Hartelijk dank voor uw gaven.


Kindernevendienst (13mei)
Thea en Maud hebben de kindernevendienst gewijd aan de herderskindertjes van Fatima, die door Paus Franciscus heilig worden verklaard. Nadat de kinderen bloemen bij Maria hebben neergezet vertellen zij over deze bijzondere dag. Elders In Bereik leest u het verhaal wat de kinderen in de kerk hebben verteld,   ontroerend met een kaarsje in de hand staande voor het altaar. Na afloop nodigt Pastoor de kinderen uit rondom het altaar te komen staan om samen een tientje van de rozenkrans te bidden. Daarna zetten de kinderen en de misdienaars hun brandende kaarsjes bij Maria.
Na afloop van de viering worden alle moeders en vrouwen door de kinderen vanwege Moederdag  een prachtige bos tulpen aangeboden. Dank aan Adri Duineveld, de gulle gever, die dit jaar op Moederdag jarig was!


Hoera
De vlag hangt uit met roze ballonnen aan de Grote Sloot 136.  Wij feliciteren Marieke en Richard Kramer met de geboorte van hun dochter Romy.
Grote zus Luca is maar wat trots op haarkleine zusje.


Gerarduskalender
Tiny Nanne heeft bij ons aangegeven dat de Gerarduskalender weer besteld kan worden voor het jaar 2018!  De kosten van de kalender zijn €7,– .

Elke dag een spreekwoord, gedichtje o.i.d. om te lezen.

Bestellen of ophalen bij Tiny in Warmenhuizen, Pastoor Willemsestraat 26. Tel. 0226-427655 of per mail: tiny.nanne-kuiper@kpnmail.nl

Zomer 2017


Als vandaag de zon zal schijnen.

Als vandaag de zon zal schijnen,
Is de dag wat minder zwaar.
Valt het licht door de gordijnen,
Neem ik meer het leven waar.

Wanneer de zon de kamer kleurt,
Is de dag een beetje lichter,
Word je er door opgefleurd,
Lijkt de wereld ook wat lichter.

’t Leven is toch vaak een kruis,
Mensen scheiden, mensen  vechten,
Lijden….., soms in ’t ziekenhuis,
Waar ze zoveel wonden hechten.

Pijn, fysiek soms niet te dragen,
Uitzichtloos, zoveel verdriet….
Toch maar steeds opnieuw weer vragen:
Lieve God, vergeet mij niet.

Laten wij ’t toch maar waarderen,
Liefde delen om ons heen.
Zegen is een vrucht des Heren,
Hij geeft vreugde voor geween.

Als vandaag de zon zal schijnen,
Heb ik ineens veel meer zicht
God alleen kent al de Zijnen,
Zonder Hem…..verdwijnt het Licht.

 

Wij wensen U allen een fijne vakantie waar u die ook mag doorbrengen ver van huis of dichtbij!
René en Elise Koks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.