Parochiebericht

Paniek of rust, stress of kalmte wat doet de corona met jou, u, ons allemaal? Laat het je in de war brengen door alles wat er om je heen gebeurt of kun je nog uitkijken wat er nog komt. We moeten afstand van elkaar houden maar voelen ons misschien dichterbij dan ooit. We hopen dat u allen daar ook iets van ervaart immers wij zijn met zijn allen wereldwijd in een korte tijd in een totaal andere belevingswereld gekomen. Maar ondanks alle narigheden die dit virus met zich meebrengt, dat zelfs tot de dood kan leiden, gebeuren er ook hele mooie dingen. Het lijkt of er anders nagedacht wordt en er ontstaan spontaan gebeurtenissen die eerder misschien niet mogelijk waren. Wij willen dat vooral positief zien want dat hebben wij in deze periode van onzekerheid hard nodig. Laten we daar vooral oog en oor voor houden.

De kerk is gesloten. Maar lieve parochianen er brandt een kaarsje bij Maria.
We doen mee aan de oproep om op woensdagavonden om 19.00 uur de kerkklok te luiden. De klok van TROOST en HOOP! Wij voegen er een woord aan toe VERBONDEN voelen met elkaar.
Dit kan ook gebeuren als u de rozenkrans bidt: verbonden voelen met de kralen. En denk aan de belofte van de regenboog: God maakte de regenboog als teken van Zijn verbond met de mens.

Lena Borst, Annelou Duineveld, Bram Duineveld, Amy Klaver, Marciano Ridder, Jan van Schaik, Neele van Schaik, Sanne van Schie, Jinte van Straten, Lianne van Straten, Debbie Duijn, Maaike Duijn, Denys Bremmers en Klaudia Razik waren met elkaar in voorbereiding om het sacrament van het Heilig Vormsel op 25 april te ontvangen. Halverwege het Vormselproject in “ Vuur en Vlam” brak het corona-virus uit en maakte hier abrupt een einde aan. De kinderen is gevraagd en hebben beloofd hun werkboek goed te bewaren en zodra het weer kan, want we blijven positief, pakken we het Vormselproject samen met de ouders weer op. We maken ouders er op attent dat op de site van www.Samueladvies.nl inspiratie kunt vinden over gezinscatechese.

Elise & René Koks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.