Voorbereiding eerste communicanten

Dit jaar bereiden 9 kinderen zich voor op de Eerste Heilige Communie. Zij komen uit de omliggende dorpen Tuitjenhorn, Sint Maarten, Warmenhuizen, Burgerbrug en Sint Maartensbrug. De feestelijke viering van de Eerste Heilige Communie vindt plaats in de kerk van Warmenhuizen. Door inzet en hulp van de ouders zijn de taken en de lessen van het Communieproject “Door de Poort “verdeeld zodat een ieder zich zo goed mogelijk kan voor bereiden. De eerste bijeenkomst op 7 april is gegeven op de school De Hoge Ven in Warmenhuizen. De kinderen hebben d.m.v. een namenspel kennis met elkaar gemaakt. Even aftasten en wennen het is een leuke enthousiaste groep. Er is uitgebreid over de doop gesproken en zelfs de doop nagedaan met een babypop. Ook zijn er portretfoto’s gemaakt.

Tijdens de kindernevendienst van 23 april hebben de kinderen zich aan u voorgesteld en u de foto die zij thuis hebben versierd laten zien. Maud en Thea van de kindernevendienst hebben de kinderen hun naam laten noemen waar zij vandaan komen en wat zij later willen worden. “U hoort het pastoor Hulsebosch” zei Maud, “zij komen uit alle windhoeken”. De meeste weten al wat zij later willen worden dierenarts, boer …… sommige denken nog na. Trots was juf Maud dat er één juf en één meester wil worden. De foto’s hangen inmiddels in beide kerken.

De kinderen hebben op 9 april met elkaar en hulp van ouders en broer of zusje in Burgerbrug een Palmpasenstok versierd. Ook vragen en luisteren naar wat er zoal aan de Palmpasenstok hangt. Er zijn vast en zeker mensen blij gemaakt immers de stokken zagen er vrolijk en gekleurd uit.

De kinderen hebben op 20 april het verhaal van Levi de tollenaar gehoord. Een collage is er gemaakt van mensen die ook allemaal van overal vandaan komen en door de Poort gaan en wonen in het land van God. Het onze Vader en Weesgegroet is meegegeven om thuis te oefenen. Na het onder doorlopen van de poort is er geoefend met een koekje hoe je de Heilige Hostie ontvangt. Deze week gaan we in Burgerbrug praten over de Gaven van de Aarde. Luisteren naar het verhaal van Maak je geen zorgen. Dit gaat over Simon, de visser die met Jezus meeging…..en een speurtocht in de kerk…..

Elise.

Pinksterbloem

Zonder water zal het niet gaan,
mijn wortels moeten in aarde staan.
Met licht als zekering voor mijn leven,
dan pas kan ik bloemen geven.

Die kleur die ik ooit mocht ontvangen
als antwoord op mijn diepst verlangen,
groeien door de adem van Zijn Geest:
Mijn hele leven “Pinksterfeest”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.